Karriär

Vill du vara med och lösa några av de tuffaste utmaningarna inom IT?

Jobba på IT-bolaget Per & Per AB

Vi söker dig som älskar att utvecklas och lära dig nya saker, kan tänka annorlunda, vågar prova nya vägar och har modet att ifrågasätta. Vi är tekniskt drivna konsulter som har en passion för att skapa de absolut bästa IT-lösningarna. Vi jobbar i nära samverkan med våra kunder. Våra uppdrag är ofta utmanande och i teknikens absoluta framkant.

Lediga jobb

Vi söker dig som har en bakgrund som civilingenjör eller motsvarande med en inriktning mot systemutveckling. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan till jobs@2xper.se

Examensarbete

Vi har alltid utrymme för en eller flera drivna exjobbare. Se exempel i listan nedan. Men bäst är att du hör av dig för en diskussion. Vi lever i en snabbt föränderlig värld och vi har ofta flera frågeställningar som kan lämpa sig som underlag för exjobb. Vi ser gärna att ex-jobbare arbetar i par med en relativt krävande uppgift.

Mobila verksamhetssystem för skogsbranschen

Beskrivning

Vi söker exjobbare där uppgiften är att se närmare på tekniska uppslag vi har kring utveckling av mobila system för skogsbranschen. Exempel kan vara hårdvaruaccelererad kartrendering, fusion av positionsdata från ett IoT-moln av enheter (buzz-word…), chatt som är integrerad i en verksamhetsapplikation mm.

Det här är ett tekniskt krävande exjobb för två personer. Det är en stor fördel om ni utöver ett brinnande intresse för utveckling av mobilapplikationer.

Mobilapplikation integrerad med drönare

Beskrivning

Vi söker exjobbare där uppgiften är att se närmare på olika olika sätt att utnyttja drönare i mobila tillämpningar. Det sker en oerhört snabb utveckling inom drönare nu. Det öppnar en mängd möjligheter att stötta olika arbetsuppgifter som görs i fält. Vill du vara med utforska ett av flera olika uppslag vi har inom det här området? Hör av dig!

Det här är ett tekniskt krävande exjobb för två personer. Det är en stor fördel om ni utöver ett brinnande intresse för utveckling av mobilapplikationer och drönare.

Rekryteringsprocess

rekryteringsprocess

Först vill vi lära känna dig och ge dig en chans att träffa flera av oss och bilda dig en uppfattning om hur det är att jobba på IT-Bolaget Per & Per. I rekryteringsprocessen ingår tre eller fyra intervjuer. Det är viktigt att båda får en god helhetsbild av varandra. Utöver dina tekniska kunskaper är vi måna om personkemi och social förmåga.

Fortbildning anpassad för din konsultroll

Kompetensutveckling är för oss en kontinuerlig process där vi hela tiden jobbar hårt för att hålla oss a’jour med modern teknik och nya arbetssätt. Därför åker vi varje år på konferenser, seminarier och kurser för att kunna hänga med i utvecklingens framkant. Några exempel på fortbildningar och konferenser våra konsulter gått är:

Google IO i San Francisco, Microsoft TechEd Europe i Berlin, Apple Worldwide Developer Conference i San Francisco, Web 2.0 Expo i New York, AppSec DC i Washington, O’Reillys Android Open i San Francisco och Aye Conference i Phoenix.

Kompetensutveckling med vår- och höstkonferenser

Vi har även som tradition att anordna ett par interna konferenser varje år. En vårkonferens med fokus på teambuilding och äventyr med någon slags ankytning till vildmarksliv. Sen har vi också en höstkonferens med siktet inställt på kompetensutveckling under ett särskilt tema. Temat varierar från år till år. Där tar vi ut svängarna och experimenterar med både ny teknik och nya spännande arbetssätt. Det är en konferens där man ofta pressar sig till det yttersta för att tänja gränserna för vad som är möjligt att göra på en begränsad tid. Det är en rolig konferens, men det är sällan man lämnar den utvilad.

Varannan fredag har vi frukostmöte på kontoret. Vid dessa tillfällen läser vi in oss på olika nyheter och spännande saker som hänt i IT-branschen och presenterar detta för varandra. Frukostmötena är mycket uppskattade.