Partex Markonline förenklar inköp av märken och skyltar

IT-Bolaget Per & Per har levererat beställningsportalen Partex Markonline till Partex. Den innehåller ett avancerat designverktyg som är skräddarsytt för Partex unika sortiment av märken och skyltar. Där kan Partex kunder snabbt och enkelt göra beställningar av märken och skyltar.

Partex är ett svenskt företag som är ledande på märkningar för krävande miljöer och som levererar sina produkter över hela världen. Kärnkraftverk, kemiska industrier och lokomotiv är tillämpningar där märkning av kablar och rör är en kritisk komponent. Märkningar ska vara tydliga och extremt tåliga.

Tiden från beställning till att kunden har märkprodukterna i handen är nu nere under 24 timmar.

Fördelar:

  • Minskad ledtid från beställning till leverans av märken.
  • Ökad automatisering av beställningskedjan.
  • Minskat antal fel.

partex2

Förutom märken har Partex valt att ta ett steg in i skyltbranschen. Vi har enligt Partex önskemål designat och utvecklat funktionalitet så att kunden själv kan designa sina skyltar online.

partex5

När en skyltbeställning är lagd tar det bakomliggande systemet varje unik beställning och matar lasermaskinen som skapar skylten med styrinstruktioner. Lasermaskinen bränner bort det yttre färglagret på skyltämnena. På det viset träder bokstäver, siffror och tecken fram som en gravyr i kontrast mot det bakomliggande färglagret. Se informationsbilden nedan för bättre översikt.

partex4

Med det här arbetssättet minimeras tiden från det att en order lagts till leverans sker. Dessutom blir produktionen till stor del automatisk på grund av smart integration.