ATT JOBBA PÅ IT-BOLAGET PER & PER

ATT JOBBA PÅ
IT-BOLAGET PER & PER

Skog täcker 70% av Sveriges yta och är en viktig del i det svenska näringslivet. Skogsindustrin står för 9-12 procent av Sveriges totala export och sysselsätter runt 120 000 personer i Sverige, och därför är branschen viktig för svensk handelsbalans. Utöver detta bidrar en utvecklad skogsindustri till att skog tas tillvara och sköts om på ett ansvarsfullt sätt. Var med och bidra till en av Sveriges viktigaste branscher!

Som anställd på IT-Bolaget Per & Per är du med och bygger framtidens systemstöd för skogsbranschen. Vi är ett litet företag där vi jobbar tillsammans i små team och samarbetar tätt för att nå gemensamma mål. Som anställd är du också en nyckelspelare i arbetet med att förse våra kunder med effektiva verktyg som gör deras vardag enklare.

Vi drivs av en rastlös nyfikenhet och ständigt lärande är en del av jobbet. Vår passion är att ta en idé från skisser till praktiska och lättanvända verktyg. Antingen det gäller att ta till vara nya tekniska möjligheter eller vara med och forma stöd för ett förbättrat arbetssätt.

Vi har varit med i framkanten av den snabba tekniska utvecklingen av mobilt stöd i skogsbranschen de senaste 10 åren. Under nästa 10 år kommer teknikutvecklingen i skogen att accelerera. Utvecklingen inom mobil teknik (som till exempel LiDAR), AI, e-handel, drönare, flygburna sensorer, satellitdata och molntjänster kommer att lyfta möjligheten till effektivisering och automatisering till helt nya nivåer.

Det här är en perfekt miljö för dig som vill vara en del av en grupp där vi vågar spänna bågen och utmana oss själva att sätta mål som spränger gränser och bryter ny mark.

Att ha ett intresse för friluftsliv, skog och natur är inget krav, men ingen nackdel då det delas av många av våra kunder och användare.

Arbetssätt

Som utvecklare kan du ha många olika roller, och den roll och arbetsuppgift du har varierar över tiden. Vi uppmuntrar att du antar utmaningar och provar på olika saker. Resultatet av ditt arbete kommer med korta cykler ut till kunderna i apparna, som är slutanvändarnas viktigaste arbetsredskap. Du får glädjen av att kunna ge dem nya finesser som underlättar deras dagliga arbete. Vi jobbar i små team om 4-8 medlemmar. I teamet blir du snabbt en viktig kugge och där jobbar vi hela tiden på ett agilt sätt med att förbättra vårt arbetssätt för att optimera produktivitet, kvalitet och trivsel.  

LEDIGA JOBB

Vi söker mobil-utvecklare

Vi söker dig som är mobil-utvecklare i världsklass eller har beslutat dig för att bli det. Vi bygger verksamhetssystem för skogsbranschen på plattformarna iOS och Android och har kunder i både Sverige och Norge. Intresse och vilja att utvecklas inom design (UX) är meriterande.

Fullständig jobbeskrivning »

Vi söker webb-utvecklare

Vi breddar vår plattform och söker därför fler utvecklare som är inriktade mot webbutveckling. Utveckling av webbaserade applikationer för produktivt arbete vid skrivbordet, där användaren kan dra nytta av stor skärm, mus, tangentbord och en snabb nätverksuppkoppling. Vi söker dig som är en fena på Javascript och moderna webbramverk.

Fullständig jobbeskrivning »

Vi söker backend-utvecklare

Vi söker backend-utvecklare till vårt team. Du kommer att jobba med utveckling av serverlogik, integrationer mot verksamhetssystem, bearbetning av kartdata och databasutveckling. Erfarenhet av .Net, IIS, GIS, Postgres och SQL Server är meriterande.

Fullständig jobbeskrivning »

FLER MÖJLIGHETER

Den långsiktiga relationen till företaget för den som jobbar på IT-Bolaget Per & Per är en tillsvidareanställning.
Men vi erbjuder också flera vägar för den som vill prova på hur det är att jobba hos oss.

Examensarbete
Vi provar på att jobba tillsammans under ditt examensarbete. Det är oftast slutfasen under utbildningen. Du får en spännande och gärna lite krävande uppgift inom ett område som vi har ett starkt intresse av att se närmare på.

Läs mer »
Vi ställer upp med handledare och du gör examensarbetet själv eller i par med en studiekamrat. Vårt mål, förutom att tillsammans se närmare på en intressant frågeställning, är att lära känna dig närmare inför en potentiell anställning efter examensarbetet. Skriv ett mail och berätta om dig själv och vad du är bra och/eller nyfiken på. Bifoga gärna ett CV och betygsutdrag.
Sommarjobb
Studerar du på en teknisk universitetslinje och vill pröva dina vingar under sommarledigheten? Vi brukar ha några studenter som jobbar hos oss varje sommar antingen själva eller i grupp.

Läs mer »
Uppgifterna är oftast avgränsade programmeringsuppgifter i ett kortare projekt. Vilka projekt det blir bestämmer vi under våren. Skriv ett mail och berätta om dig själv och vad du är bra och/eller nyfiken på. Bifoga gärna ett CV och betygsutdrag.
Praktik
Vi erbjuder ofta praktiktjänster för studenter som har slutat gymnasiet och vill ta ett sabbatsår innan universitetet. Det kan röra sig om testning, support eller utvecklingsarbete. Vi kan utlova omväxlande arbete och goda möjligheter att lära sig mycket nytt.

Läs mer »
Praktikanter får också en god inblick i hur det är att jobba med programutveckling. Vi har haft ett antal under åren och de flesta har påbörjat en universitetsutbildning inom IT efter sin praktikperiod hos oss. Skriv ett mail och berätta om dig själv och vad du är bra och/eller nyfiken på. Bifoga gärna ett CV och betygsutdrag. 

AKTUELLA EXJOBB

Skalbarhet och prestanda i databaser och kluster

Bakgrund IT-Bolaget Per & Per utvecklar applikationer för skogsbranschen. Planering, inventering och arbete i skogen görs med stöd av en stor mängd data som ställer höga krav på effektiv lagring och skalning av data.  Behov Vi vill identifiera begränsningar i prestanda för existerande system; datamängder, trafik etc. Utifrån de gränser

Fullständig beskrivning »

IT-säkerhetsanalys av molnbaserade dataapplikationer

Bakgrund På IT-Bolaget Per & Per utvecklar vi applikationer för skogsbranschen. De system vi utvecklar är affärskritiska för våra kunder så stabilitet och säkerhet är viktigt. För att kunna garantera en trygg datamiljö för våra användare är det viktigt att vi har så lite säkerhetsbrister som möjligt.  Behov Eftersom en

Fullständig beskrivning »

Framtiden för Mixed Reality i skogen

Bakgrund IT-Bolaget Per & Per utvecklar applikationer för skogsbranschen. Idag används mobila plattformar, surfplatta och mobiltelefoner, som främsta verktyg när man inventerar och planerar åtgärder i skogen. Det har gett möjligheten att få det underlag man behöver i sitt arbete med ut i fält, t.ex. kartlager för naturhänsyner.  Under flera

Fullständig beskrivning »

Testmetodik och testnivå

Går det att identifiera en prioriteringsordning av testnivåer och metoder som bidrar till tids- och kostnadseffektiv testning? Vad finns det för testmetoder och hur utvecklas de? Vilka krav ställer de olika metoderna på produkten, utvecklare, kod och miljöer? Hur kan olika tester användas i samband med leverans av applikationer? Går det att knyta tester mot krav på ett tydligt sätt?

Fullständig beskrivning »

KOMPETENSUTVECKLING OCH KONFERENSER

Kompetensutveckling är för oss en kontinuerlig process där vi hela tiden jobbar hårt för att hålla oss a’jour med modern teknik och nya arbetssätt. Därför deltar vi varje år på konferenser, seminarier och kurser för att kunna hänga med i utvecklingens framkant. Vi har även som tradition att anordna interna konferenser varje år. Konferensen brukar läggas på hösten med fokus på teambuilding och äventyr med någon slags anknytning till vildmarksliv.

REKRYTERINGSPROCESS

Vi vill först lära känna dig och ge dig en chans att träffa flera av oss och bilda dig en uppfattning om hur det är att jobba på IT-Bolaget Per & Per. 

I rekryteringsprocessen ingår tre eller fyra intervjuer. Det är viktigt att båda får en god helhetsbild av varandra. Utöver dina tekniska kunskaper är vi måna om personkemi och social förmåga.